Chèvregratinerad lasagne
med rosmarin och honungsdressad polkabetssalladNytt recept
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- tomatpuré
- vetemjöl
- vitlök
- vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Nötfärs
250 g
Tomatpuré
1 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Salt
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Lasagneplattor
125 g
Chèvre
50 g
Polkabeta
1 st
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 719 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs, lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, torkad rosmarin, torkad oregano, salt och flytande honung. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 8 min.
Smält en klick smör i en liten kastrull. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner mjölk. Låt sjuda ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Varva köttfärssås och lasagneplattor i en smord ugnsform. Avsluta med ett lager köttfärssås. Fördela bechamelsåsen på toppen av lasagnen. Smula över chèvre. Gratinera i övre delen av ugnen ca 16 min, tills lasagnen är mjuk och fått fin färg.
Skala och skär polkabeta i tunna skivor (gärna med mandolin). Finstrimla skivorna och lägg i en skål. Blanda med olivolja, flytande honung, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Blanda ner ruccola.
Servera chèvregratinerad lasagne med honungsdressad polkabetssallad.
Smaklig måltid!