Löpefri
Chèvrebollar med rostade betor, päron och hasselnötter
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Ägg·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Rödbetor
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Chèvre
100 g
Ägg
1 st
Panko
2 dl
Bulgur
125 g
Grönsaksbuljong
½ påse
Päron
1 st
Hasselnötter
25 g
Apelsin
½ st
Rosmarin
10 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 566 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Passa chèvrebollarna noga så att de inte flyter ut för mycket i ugnen!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta rödbetor. Lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min (betorna lagas klart i steg 3).
Smula chèvre och rulla till 6 bollar. Vispa upp ägg i en skål och häll upp panko i en annan. Doppa bollarna först i ägg och sedan i panko. Doppa sedan ytterligare en gång i ägg och panko. Lägg bollarna på andra sidan plåten och rosta allt mitt i ugnen ytterligare ca 15 min, tills bollarna fått fin färg (se tips!).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong. Tärna päron. Rosta hasselnötter hastigt i en torr och het stekpanna.
Tvätta apelsin i ljummet vatten och finriv skalet. Repa och finhacka rosmarin (spara några kvistar till servering). Lägg allt i en skål och blanda med pressad apelsinsaft, olivolja, vitvinsvinäger, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda kokt bulgur, päron och hälften av apelsinvinägretten i en skål. Toppa med rostade rödbetor och hasselnötter.
Servera bulgursallad med panerade chèvrebollar, resten av vinägretten och rosmarin.
Smaklig måltid!