Chèvrebollar med rostade betor, päron och hasselnötter
Löpefri

Chèvrebollar med rostade betor, päron och hasselnötter

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakplåtspapper
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Rödbetor
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Chèvre
100 g
(Mjölk, Laktos)
Ägg
1 st
(Ägg)
Panko
2 dl
(Gluten)
Bulgur
125 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
½ påse
Päron
1 st
Hasselnötter
25 g
(Hasselnötter)
Apelsin
½ st
Rosmarin
10 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
566 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Passa chèvrebollarna noga så att de inte flyter ut för mycket i ugnen!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta rödbetor. Lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min (betorna lagas klart i steg 3).
Smula chèvre och rulla till 6 bollar. Vispa upp ägg i en skål och häll upp panko i en annan. Doppa bollarna först i ägg och sedan i panko. Doppa sedan ytterligare en gång i ägg och panko. Lägg bollarna på andra sidan plåten och rosta allt mitt i ugnen ytterligare ca 15 min, tills bollarna fått fin färg (se tips!). 
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong. Tärna päron. Rosta hasselnötter hastigt i en torr och het stekpanna. 
Tvätta apelsin i ljummet vatten och finriv skalet. Repa och finhacka rosmarin (spara några kvistar till servering). Lägg allt i en skål och blanda med pressad apelsinsaft, olivolja, vitvinsvinäger, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda kokt bulgur, päron och hälften av apelsinvinägretten i en skål. Toppa med rostade rödbetor och hasselnötter.
Servera bulgursallad med panerade chèvrebollar, resten av vinägretten och rosmarin. 
Smaklig måltid!