Mexikansk marinerad fläskkarré med salsa molcajete och koriander

Mexikansk marinerad fläskkarré med salsa molcajete och koriander

4.15 (147)
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Paprikapulver
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Socker
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
2 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Fläskkarré
300 g
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
2 krm
Spiskummin
1 krm
Salt
2 krm
Romansallad
1 st
Rödlök
½ st
Lime
1 st
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Koriander
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 636 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Blanda ihop paprikapulver, spiskummin, salt, socker, pressad vitlök, vatten och vitvinsvinäger i en bunke. Skär fläskkarré till 2 skivor och blanda ordentligt med marinaden i bunken. Låt marinera ca 20 min.
 Halvera tomater och klyfta rödlök. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
 Finhacka koriander. Lägg koriander, de rostade tomaterna och löken i en mixerbunke. Mixa ihop till en grov salsa. Blanda ner vitvinsvinäger, pressad vitlök, chili flakes, spiskummin och salt. 
 Plocka salladsblad. Finstrimla rödlök och klyfta lime. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt. Låt vila ca 5 min och skär sedan upp i tunna strimlor. Värm tortillabröden snabbt i ugnen.
Servera grillad fläskkarré med varma tortillabröd, salsa molcajete, sallad, rödlök, färsk koriander, limeklyfta och en klick yoghurt.
Smaklig måltid!