Umamiburgare med kalkon, tre sorters lök och potatisklyftor

Umamiburgare med kalkon

tre sorters lök och potatisklyftor
Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • bakplåtspapper
  • salt
  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Potatisklyftor
1 förp
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk
Kruspersilja
20 g
Rödlök
1 st
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Gul lök
1 st
Olivolja
Socker
1 krm
Salt
½ krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Majonnäs
¼ dl
(Ägg)
Japansk sojasås
1 tsk
(Sojabönor)
Silverlök
1 st
Tomat
1 st
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 824 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisklyftor på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 18 min.
Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
Blanda kalkonfärs med salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Forma till 2 bugare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna ca 2 min per sida. Lägg burgarna bredvid potatisen på ugnsplåten och fördela riven mozzarella ovanpå. Tillaga klart i ugnen ca 5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
 Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek löken med socker och salt på låg värme ca 5 min, tills den är riktigt mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger och stek ytterligare ca 2 min.
Blanda majonnäs med japansk soja i en liten skål.
Skiva silverlök tunt och lägg i iskallt vatten. Skiva tomat. 
Finhacka kruspersilja. Blanda persilja med rostad potatis. Fyll hamburgerbröd med kalkonburgare, picklad rödlök, karamelliserad lök, sojamajonnäs, silverlök och tomat. 
Servera umamiburgaren med potatisklyftor. 
Smaklig måltid!