Burritos de carne
med tomatsalsa och matyoghurtNytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- flytande honung
- olivolja
- olja
- salt
- sambal oelek
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Olja
Nötfärs
250 g
Rödlök
½ st
Spiskummin
¾ msk
Torkad oregano
¾ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
½-1 tsk
Vatten
½ dl
Köttbuljong
½ påse
Salt
Tortillabröd
½ förp
Olivolja
Tomat
1 st
Röd paprika
½ st
Rödlök
½ st
Salsasås
1 förp
Flytande honung
1 ½ tsk
Flingsalt
Matyoghurt
1 dl
Torkad oregano
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 683 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna tomat och röd paprika. Finhacka hela rödlöken. Lägg tomat, paprika och hälften av rödlöken i en skål.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs nötfärs och resten av rödlöken ca 5 min. Tillsätt spiskummin, torkad oregano, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek (efter egen smak), vatten och smulad köttbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt.
Lägg ut tortillabröden på arbetsbänken. Fördela köttfärsröran i mitten på bröden, rulla ihop. Lägg i en smord ugnsform med skarvarna nedåt. Ringla över lite olivolja och grädda mitt i ugnen ca 8 min.
Blanda ner salsasås och flytande honung i skålen med grönsakerna. Smaka av med lite flingsalt.
Bred lite matyoghurt över de varma burritorullarna. Toppa med tomatsalsa och torkad oregano. Servera med mixsallad.
Smaklig måltid!