Burritos de carne med tomatsalsa och matyoghurt

Burritos de carne

med tomatsalsa och matyoghurt
Nytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • flytande honung
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Olja
Nötfärs
250 g
Rödlök
½ st
Spiskummin
¾ msk
Torkad oregano
¾ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
½-1 tsk
Vatten
½ dl
Köttbuljong
½ påse
Salt
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Olivolja
Tomat
1 st
Röd paprika
½ st
Rödlök
½ st
Salsasås
1 förp
Flytande honung
1 ½ tsk
Flingsalt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad oregano
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
683 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Tärna tomat och röd paprika. Finhacka hela rödlöken. Lägg tomat, paprika och hälften av rödlöken i en skål.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs nötfärs och resten av rödlöken ca 5 min. Tillsätt spiskummin, torkad oregano, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek (efter egen smak), vatten och smulad köttbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt.
Lägg ut tortillabröden på arbetsbänken. Fördela köttfärsröran i mitten på bröden, rulla ihop. Lägg i en smord ugnsform med skarvarna nedåt. Ringla över lite olivolja och grädda mitt i ugnen ca 8 min.
 Blanda ner salsasås och flytande honung i skålen med grönsakerna. Smaka av med lite flingsalt. 
Bred lite matyoghurt över de varma burritorullarna. Toppa med tomatsalsa och torkad oregano. Servera med mixsallad.
Smaklig måltid!