Burgare med het hamburgerdressing och rostade morötter
Kalorismart

Burgare med rostade morötter

och het hamburgerdressing
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Matyoghurt
4 msk
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Srirachasås
½ förp
Mild senap
1 tsk
(Senap)
Salt
1 krm
Morötter
300 g
Olja
½ tsk
Salt
1 krm
Nötfärs
250 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olja
1 tsk
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Mixsallad
30 g
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
546 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
46 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm hamburgerbröden hastigt, med snittytan nedåt, i den använda stekpannan!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda ihop matyoghurt, pressad vitlök, sriracha (efter egen smak), mild senap och salt i en skål.
Dela morötter i stavar och lägg i en ugnsform. Blanda med lite neutral olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills morötterna fått fin färg.
Forma nötfärs till 2 platta biffar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Skiva tomat och rödlök. Lägg upp tillsammans med mixsallad på ett fat.
Fyll hamburgerbröd (se tips!) med burgare, grönsaker och dressing. Servera med rostade morötter.
Smaklig måltid!