Vegetariska färsbiffar med bulgur och tzatziki
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegetariska färsbiffar med bulgur och tzatziki

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Gurka
1 st
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vegetarisk färs
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
544 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka, imat fraiche, pressad vitlök och salt i en skål. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
 Lägg vegetarisk färs i en bunke. Blanda med pressad vitlök, torkad oregano, tomatpuré, sambal oelek, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg och yta. 
 Halvera cocktailtomater. Lägg mixsallad och cocktailtomater i en salladsskål. Blanda med lite vitvinsvinäger, flytande honung, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera vegetariska färsbiffar med nykokt bulgur, sallad och tzatziki.
Smaklig måltid!