Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Vegetariska färsbiffar med bulgur och tzatziki
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
- vitvinsvinäger
Gurka
1 st
Imat fraiche
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vegetarisk färs
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 544 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka, imat fraiche, pressad vitlök och salt i en skål. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Lägg vegetarisk färs i en bunke. Blanda med pressad vitlök, torkad oregano, tomatpuré, sambal oelek, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg och yta.
Halvera cocktailtomater. Lägg mixsallad och cocktailtomater i en salladsskål. Blanda med lite vitvinsvinäger, flytande honung, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera vegetariska färsbiffar med nykokt bulgur, sallad och tzatziki.
Smaklig måltid!