Utan gluten
Laktosfri
Asiatisk fiskgryta med röd curry och kokosmjölk
Nytt recept
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Röd currypasta
1 ½ msk
Kokosmjölk
1 förp
Vatten
½ dl
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Jasminris
1 ¾ dl
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 682 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla rödlök. Tärna röd paprika. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta eller wok. Fräs lök, pressad vitlök och paprika hastigt.
Tillsätt lite av currypastan, kokosmjölk och vatten. Låt puttra ca 2 min. Smaka av med mer av currypastan till önskad styrka.
Skär torskfilé i grytbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner fisken i grytan och sjud ca 7 min, tills den är klar.
Tärna tomat och strö över grytan.
Servera asiatisk fiskgryta med nykokt jasminris.
Smaklig måltid!