Asiatisk fiskgryta med röd curry och kokosmjölk
Utan gluten
Laktosfri

Asiatisk fiskgryta med röd curry och kokosmjölk

Nytt recept
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Röd currypasta
1 ½ msk
Kokosmjölk
1 förp
Vatten
½ dl
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Jasminris
1 ¾ dl
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
682 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla rödlök. Tärna röd paprika. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta eller wok. Fräs lök, pressad vitlök och paprika hastigt.
Tillsätt lite av currypastan, kokosmjölk och vatten. Låt puttra ca 2 min. Smaka av med mer av currypastan till önskad styrka.
Skär torskfilé i grytbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner fisken i grytan och sjud ca 7 min, tills den är klar.
Tärna tomat och strö över grytan.
Servera asiatisk fiskgryta med nykokt jasminris. 
Smaklig måltid!