Medelhavskyckling med parmesanpommes, dragonaioli och tomat- och avokodosallad
Laktosfri
Utan gluten

Medelhavskyckling med parmesanpommes

dragonaioli och tomat- och avokadosallad
4.37 (150)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • bakplåtspapper
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Kycklingfilé
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
Olivolja
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
½ msk
Salt
½ krm
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Avokado
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 705 kcal
  • Fett: 39 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna en mandolin, om du har!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda pressad vitlök, salt, rosmarin/timjan mix, svartpeppar, vitvinsvinäger och olivolja i en bunke. Blanda ner kycklingfilé och låt marinera minst 15 min.
 Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, rosmarin/timjan mix och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. Finriv parmesanost. Ta ut plåten och strö riven parmesan över potatisen. Tillaga allt ytterligare ca 7 min.
 Blanda majonnäs, pressad vitlök, torkad dragon och salt i en liten skål.
Skär rödlök i så tunna skivor som möjligt (se tips). Skär tomat och avokado i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp en stek- eller grillpanna. Stek eller grilla den marinerade kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Servera grillad kyckling med parmesanpommes, dragonaioli och tomat- och avokadosallad.
Smaklig måltid!