Wokade grönsaker med tofu, risnudlar och koriander
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Wokade grönsaker med tofu

med risnudlar och koriander
Rätten saknar betyg
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • olja
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Japansk sojasås
1 påse
(Sojabönor)
Socker
1 msk
Olja
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Ingefära
1 bit
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
1 msk
Risnudlar
½ förp
Lime
1 st
Koriander
20 g
Salladslök
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 556 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten. 
Torka tofun torr med lite hushållspapper och skär i strimlor. Blanda japansk soja och socker i en bunke och rör om tills sockret löst sig.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och stek tofun ca 5 min, tills den fått yta och fin färg. Vänd ner i skålen med sojamarinad och spara pannan.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Klyfta röd paprika. Skala och finstrimla ingefära. Skiva röd chili och vitlök tunt.
Hetta upp neutral olja i den använda pannan och fräs grönsakerna ca 3 min. Tillsätt tofun och sojamarinaden till pannan och låt allt bli varmt. Blanda woken med nudlar direkt i pannan eller på ett serveringsfat.
Klyfta lime och grovhacka koriander. Strimla salladslöken.
Toppa woken med koriander och salladslök, servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!