Utan gluten
Löpefri
Brasiliansk böngryta med fetaost och koriander
4.08 (84)
Under 20 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Svarta bönor
1 förp
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Grön chili
½-1 st
Olivolja
Paprikapulver
½ msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kokosmjölk
½ förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Lime
½ st
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Fetaost
50 g
Koriander
10 g
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 684 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 98 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Häll av och skölj svarta bönor. Tärna gul lök och röd paprika. Skiva vitlök och grön chili tunt.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, chili och röd paprika ca 4 min. Tillsätt bönor, paprikapulver, konserverade körsbärstomater, kokosmjölk och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 5 min.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Rör ner limeskal och pressad limesaft i grytan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Smula fetaost. Grovhacka koriander. Klyfta resten av limen.
Servera brasiliansk böngryta med basmatiris och limeklyfta. Toppa med fetaost och koriander.
Smaklig måltid!