Löpefri
Black bean taco med rostade morötter, fetaost och lime
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Morötter
150 g
Olivolja
Salt
Lime
1 st
Morötter
150 g
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svarta bönor
1 förp
Koriander
10 g
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
¾ dl
Chili flakes
Fetaost
100 g
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Rödvinsvinäger
2 tsk
Tortillabröd
½ förp
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 641 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna bröden i en torr, het stekpanna innan servering!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och klyfta morötter. Lägg i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 12 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och grovriv morötter. Lägg limeskalet och morötterna i en skål. Blanda med pressad saft från halva limen, honung och lite salt.
Tärna fetaost. Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Lägg upp på ett fat och ringla rödvinsvinäger över grönsakerna.
Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka stjälkarna på koriandern (spara bladen till servering). Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs svarta bönor, salt, pressad vitlök och spiskummin ca 5 min. Tillsätt hackad koriander, tomatpuré, vatten och pressad saft från resten av limen. Sjud ca 2 min. Smaka av med lite chili flakes.
Fyll tortillabröd (se tips!) med black bean taco, morotssallad, grönsaker och fetaost. Servera med rostade morötter och toppa med koriander!
Smaklig måltid!