Bifteki med nektarintzatziki och citron- och fänkålsbulgur
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad oregano
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
2 msk
Vatten
4 msk
Olivolja
Bulgur
125 g
Fänkålsfrö
1 msk
Fänkål
1 st
Citron
1 st
Salt
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Svartpeppar
Nektarin
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 623 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 62 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg nötfärs i en bunke och tillsätt salt, nymald svartpeppar, torkad oregano, pressad vitlök, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma till 2 st biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skiva fänkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin) och lägg i kallt vatten. Rosta fänkålsfrön ca 2 min i en varm stekpanna utan fett, tills de börjar få färg. Lägg över i en skål. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften (ca 1 msk). Blanda bulgur, fänkål, salt, citronskal, citronsaft, olivolja och rostade fänkålsfrön. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovriv nektarin och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Servera bifteki med fänkål- och citronbulgur och nektarintzatziki.
Smaklig måltid!