Utan gluten
BBQ-stekt kalkon med sweet dirty fries, grön chili och vitlökssås
4.05 (191)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Grön chili
1 st
Rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
Dijonsenap
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitkål
300 g
Rödlök
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
BBQ-sås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 705 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 76 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär sötpotatis i tunna pommes frites-liknande stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills de är mjuka och har fått fin färg. Finstrimla grön chili. Strö grön chili och ringla lite av vitlökssåsen över sötpotatisen precis innan servering.
Blanda rödvinsvinäger, olivolja, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Finstrimla vitkål och rödlök. Blanda ner allt i bunken.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kalkonfärs och pressad vitlök ca 5 min, tills den fått en fin stekyta. Krydda med salt och blanda ner BBQ-såsen. Låt koka ihop ca 1 min.
Servera BBQ-stekt kalkonfärs med dirty fries, kålsallad och vitlökssås.
Smaklig måltid!