Laktosfri
Bánh xèo - Vietnamesisk rispannkaka med räkor, avokado, mynta och mangosallad
3.57 (139)
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olja
- salt
- socker
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
- vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
Rismjöl
1 ½ dl
Vetemjöl
½ dl
Curry
1 tsk
Salt
2 krm
Ägg
1 st
Kokosmjölk
1 ½ dl
Vatten
1 ½ dl
Fisksås
½ msk
Olja
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Mango
1 st
Mynta
10 g
Avokado
1 st
Salladslök
1 förp
Mynta
10 g
Räkor
1 förp
Lime
1 st
Fisksås
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 719 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och finhacka ingefära (ca 1 msk). Vispa ihop rismjöl, vetemjöl, curry, salt, finhackad ingefära, ägg, kokosmjölk, vatten och fisksås i en bunke.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Mortla ihop vitlök, röd chili och socker. Blanda ner vitvinsvinäger, limeskal och pressad saft från limen. Skala och finstrimla mangon och plocka bladen från myntan. Lägg i en skål och blanda med dressingen.
Tärna avokado, strimla salladslök och plocka bladen från myntan. Häll av räkorna. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från hela limen och fisksås.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Häll i hälften av pannkakssmeten och stek ca 2 min, tills undersidan är frasig och pannkassmeten har "stannat". Lägg hälften av fyllningen på ena halvan av pannkakan, vik över den andra halvan över fyllningen. Stek ytterligare ca ½ min. Lägg upp på en tallrik. Gör likadant med resten av pannkassmeten.
Servera fyllda rispannkakor med mangosallad.
Smaklig måltid!