Utan gluten
Balsamicokyckling med italiensk tomatröra och klyftpotatis
Rätten saknar betyg
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- balsamvinäger
- sambal oelek
- flytande honung
- vitlök
- mjölk
- vitvinsvinäger
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Salt
½ tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Balsamvinäger
2 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Soltorkade tomater
100 g
Färskost
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Mjölk
1 msk
Morot
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Gurka
½ st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 685 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Lägg kycklinglårfilé i en rymlig bunke. Blanda med balsamvinäger, kinesisk soja, sambal oelek, olivolja, honung och salt. Låt stå minst 10 min.
Lägg soltorkade tomater i en mixerbunke. Tillsätt färskost, pressad vitlök och mjölk. Mixa med stavmixer.
Skala och skiva morot tunt. Skiva bananschalottenlök. Tärna gurka. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger och lite salt. Det går givetvis bra att servera grönsakerna i separata skålar.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek den marinerade kycklingen ca 6 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera nystekt balsamicokyckling med italiensk tomatröra, klyftpotatis och sallad.
Smaklig måltid!