Utan gluten
Löpefri
Bakad sötpotatis med fetaost, kikärtsröra och granatäpple
3.55 (74)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Kikärtor
1 förp
Citron
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vatten
½ dl
Gurka
½ st
Mynta
10 g
Olivolja
1 tsk
Salt
Granatäpple
½ st
Fetaost
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 613 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera sötpotatis och lägg med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen är mjuk.
Kärna ur granatäpplet genom att rulla det på bänken med lite tryck så att kärnorna lossnar. Halvera och pilla ur kärnorna.
Finhacka bananschalottenlök. Häll av och skölj kikärtor. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 2 min.
Tillsätt kikärtor, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. Lägg över i en mixerbunke. Tillsätt vatten och rivet citronskal. Mixa till en grov röra.
Tärna gurka smått. Finstrimla mynta. Lägg i en skål och blanda med pressad saft från den använda citronen (ca 1 msk), olivolja och lite salt.
Servera bakad sötpotatis toppad med kikärtsröra, myntasallad, smulad fetaost och granatäppelkärnor.
Smaklig måltid!