Löpefri
Avokadogrön linguine med italiensk capresesallad
Nytt recept
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Linguine
180 g
Mozzarella
1 förp
Tomat
1 st
Citron
½ st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Zucchini
½ st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Babyspenat
65 g
Avokado
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 632 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till steg 4.
Skiva mozzarella och tomat. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Varva tomat och mozzarella på ett fat. Toppa med citronskal, salt och lite nymald svartpeppar.
Finhacka gul lök. Tärna zucchini. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, zucchini, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar ca 4 min. Tillsätt babyspenat och stek ytterligare ca 1 min.
Lägg hälften av grönsaksfräset i en mixerbunke. Skala och kärna ur avokado. Tillsätt avokado och sparat pastavatten till mixerbunken och mixa slätt. Smaka av med pressad saft från den använda citronen (ca 1 tsk), lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda grön pastasås med resten av grönsaksfräset och linguine. Servera med capresesallad.
Smaklig måltid!