Avokadogrön linguine med italiensk capresesallad
Löpefri

Avokadogrön linguine med italiensk capresesallad

Nytt recept
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Linguine
180 g
(Gluten)
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Tomat
1 st
Citron
½ st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Zucchini
½ st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Babyspenat
65 g
Avokado
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
632 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till steg 4. 
 Skiva mozzarella och tomat. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Varva tomat och mozzarella på ett fat. Toppa med citronskal, salt och lite nymald svartpeppar. 
Finhacka gul lök. Tärna zucchini. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, zucchini, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar ca 4 min. Tillsätt babyspenat och stek ytterligare ca 1 min.
Lägg hälften av grönsaksfräset i en mixerbunke. Skala och kärna ur avokado. Tillsätt avokado och sparat pastavatten till mixerbunken och mixa slätt. Smaka av med pressad saft från den använda citronen (ca 1 tsk), lite salt och nymald svartpeppar. 
Blanda grön pastasås med resten av grönsaksfräset och linguine. Servera med capresesallad. 
Smaklig måltid!