Löpefri
Utan gluten
Asiatisk mangosallad
med stekt halloumiNytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vitlök
Mango
1 st
Selleristicks
100 g
Röd chili
½ st
Mynta
10 g
Socker
1 msk
Japansk sojasås
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Halloumi
180 g
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 661 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Skala, kärna ur och tärna mango i cm-stora bitar. Strimla selleristicks i tunna stavar. Finhacka röd chili. Strimla mynta.
Lägg socker, japansk soja, chili, pressad vitlök och pressad limesaft i en bunke och rör om tills sockret löst sig. Vänd ner grönsakerna i dressingen.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna halloumi. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek halloumin runt om ca 3 min, tills den fått fin färg.
Servera stekt halloumi med mangosallad och jasminris.
Smaklig måltid!