Asiatisk mangosallad med stekt halloumi
Löpefri
Utan gluten

Asiatisk mangosallad

med stekt halloumi
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vitlök
Mango
1 st
Selleristicks
100 g
(Selleri)
Röd chili
½ st
Mynta
10 g
Socker
1 msk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Halloumi
180 g
(Mjölk, Laktos)
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
661 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Skala, kärna ur och tärna mango i cm-stora bitar. Strimla selleristicks i tunna stavar. Finhacka röd chili. Strimla mynta. 
Lägg socker, japansk soja, chili, pressad vitlök och pressad limesaft i en bunke och rör om tills sockret löst sig. Vänd ner grönsakerna i dressingen. 
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Tärna halloumi. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek halloumin runt om ca 3 min, tills den fått fin färg. 
Servera stekt halloumi med mangosallad och jasminris. 
Smaklig måltid!