Asiatisk köttfärsgryta med kokosmjölk och lime
Utan gluten
Laktosfri

Asiatisk köttfärsgryta med kokosmjölk och lime

Nytt recept
Under 25 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Jasminris
150 g
Lime
1 st
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Broccoli
1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
1 dl
Kinesisk soja
2 tsk
(Sojabönor, Vete)
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
715 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna röd paprika. Klyfta bananschalottenlök. Skär broccoli i små buketter.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs nötfärs, lök, pressad vitlök, malen ingefära och spiskummin ca 4 min. 
Tillsätt broccoli, kokosmjölk, vatten, kinesisk soja, honung och smulad kycklingbuljong, sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner paprikabitarna och låt de bli varma. Det går givetvis bra att servera grönsakerna separat.
Klyfta limen. Servera asiatisk köttfärsgryta med nykokt jasminris och limeklyfta.
Smaklig måltid!