Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålsslaw, sesamfrön och lime
Laktosfri

Tonkatsu - japansk fläskschnitzel

med spetskålsslaw, sesamfrön och lime
4.37 (133)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • vetemjöl
  • olja
Ingefära
1 bit
Spetskål
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Chili flakes
½ tsk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Panko
1 dl
(Vete)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
(Ägg)
Olja
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Lime
1 st
Teriyakisås
½ förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 903 kcal
  • Fett: 43 g
  • Kolhydrater: 86 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna, tills de fått fin färg.
 Skala och finhacka ingefära. Finstrimla spetskål. Lägg allt i en bunke och blanda med majonnäs, chili flakes, japansk soja, vitvinsvinäger, socker, salt och nymald svartpeppar.
 Skär fläskkotlett i 2 skivor. Knäck ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Krydda fläskkotletterna med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonkatsu ca 3 min per sida tills den är helt genomstekt.
Klyfta lime. Servera krispig tonkatsu med nykokt jasminris, spetskålsslaw och limeklyfta. Ringla teriyakisås över det frasiga köttet och strö över de rostade sesamfröna.
Smaklig måltid!