Utan gluten
Falukorvsgratäng med saltgurka, tomat och parmesan
3.21 (77)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Basmatiris
135 g
Bladpersilja
20 g
Mjölk
2 dl
Tomatpuré
½ förp
Dijonsenap
½ msk
Majsstärkelse
2 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Parmesanost
1 bit
Saltgurka
⅓ förp
Falukorv
200 g
Tomat
2 st
Vitkål
300 g
Grönt äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 708 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Häll mjölk i en bunke. Vispa ner tomatpuré, dijonsenap, majsstärkelse och kycklingbuljong. Vispa tills buljongen löst sig något.
Finriv parmesanost. Grovhacka saltgurka. Skiva falukorv och tomat i ca ½-cm tjocka skivor. Varva korv och tomat i en smord ugnsform. Toppa med saltgurka. Slå över gratängsåsen och strö över riven parmesan. Gratinera högt upp i ugnen ca 20 min, tills osten fått fin färg.
Strimla vitkål och grönt äpple tunt. Lägg i en salladsskål. Blanda ner vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda gärna med händerna tills kålen mjuknat.
Grovhacka bladpersilja. Servera falukorvsgratäng med vitkålssallad och basmatiris. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!