Falukorvsgratäng med saltgurka, tomat och parmesan
Utan gluten

Falukorvsgratäng med saltgurka, tomat och parmesan

3.21 (77)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Basmatiris
135 g
Bladpersilja
20 g
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Tomatpuré
½ förp
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Majsstärkelse
2 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Saltgurka
⅓ förp
Falukorv
200 g
Tomat
2 st
Vitkål
300 g
Grönt äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
708 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
86 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Häll mjölk i en bunke. Vispa ner tomatpuré, dijonsenap, majsstärkelse och kycklingbuljong. Vispa tills buljongen löst sig något.
 Finriv parmesanost. Grovhacka saltgurka. Skiva falukorv och tomat i ca ½-cm tjocka skivor. Varva korv och tomat i en smord ugnsform. Toppa med saltgurka. Slå över gratängsåsen och strö över riven parmesan. Gratinera högt upp i ugnen ca 20 min, tills osten fått fin färg.
Strimla vitkål och grönt äpple tunt. Lägg i en salladsskål. Blanda ner vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda gärna med händerna tills kålen mjuknat. 
Grovhacka bladpersilja. Servera falukorvsgratäng med vitkålssallad och basmatiris. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!