Utan gluten
Vegetariskt
Svamprisotto
med ruccola och vitlöksstekta champinjoner4.05 (390)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
125 g
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Olivolja
1 msk
Risottoris
150 g
Vitt matlagningsvin
1 dl
Tanelli hårdost
2 st
Salt
Svartpeppar
Champinjoner
125 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 502 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna champinjoner.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och tärnade champinjoner ca 3 min. Tillsätt risottoris och stek ytterligare 1 min.
Tillsätt vitt matlagningsvin till grytan och låt koka in. Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
Kvarta champinjoner. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek champinjonerna med pressad vitlök ca 3 min på hög värme, tills de har fått fin färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Finriv Tanelliost och vänd ner i risotton (spara lite till servering). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa svamprisotton med vitlöksstekta champinjoner, riven ost och ruccola.
Smaklig måltid!