Stekt ris med soja- och sesammarinerade räkor och jordnötter
Laktosfri
Utan gluten

Stekt ris med soja- och sesammarinerade räkor och jordnötter

Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
    Sesamfrön
    1 förp
    (Sesamfrön)
    Gurka
    1 st
    Räkor
    1 förp
    (Kräftdjur)
    Japansk sojasås
    1 påse
    (Sojabönor)
    Sesamolja
    ½ msk
    (Sesamfrön)
    Lime
    1 st
    Basmatiris
    135 g
    Röd paprika
    1 st
    Hackad ingefära, vitlök och chili
    1 förp
    Jordnötter
    40 g
    (Jordnötter)
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    640 kcal
    Fett:
    28 g
    Kolhydrater:
    68 g
    Protein:
    28 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
     Rosta sesamfrön på hög värme i en torr stekpanna, tills de fått fin färg. Lägg över i en skål. Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet från hela limen och pressa saften ur halva. Klyfta resten av limen till servering. Tärna röd paprika. Tärna gurka smått. 
     Häll av räkor och lägg i en skål. Blanda ner gurktärningar, sesamolja, japansk soja, limeskal, limesaft och rostade sesamfrön.
     Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt röd paprika och en förpackning hackad ingefära, vitlök och chili. Woka ca 1 min. Rör ner det kokta riset och blanda runt ordentligt.. 
    Servera stekt ris med soja- och sesammarinerade räkor och limeklyfta. Toppa med hackade jordnötter.
    Smaklig måltid!