Utan gluten
Mandelbakad kummel med currysås
Rätten saknar betyg
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- vitvinsvinäger
Rött äpple
1 st
Kapkummel
300 g
Salt
2 krm
Mandelspån
25 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör
Curry
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
1 dl
Mjölk
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
1 tsk
Jasminris
135 g
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 719 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 73 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Gör gärna en dressing med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna bananschalottenlök och äpple. Lägg kummelfilé i en liten smord ugnsform och krydda med salt.
Hetta upp lite smör i en kastrull. Fräs lök med curry ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, mjölk (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min. Ta från värmen och rör ner vitvinsvinäger.
Strö äpple runt om fisken i ugnsformen. Häll över den varma currysåsen och toppa med mandelspån. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills fisken är klar.
Lägg upp mixsallad i en skål - se tips!
Servera mandelbakad kummel med currysås, jasminris och sallad.
Smaklig måltid!