Fläskkotlett med champinjonsås och ugnsrostad potatis

Fläskkotlett med champinjonsås

och ugnsrostad potatis
4.23 (386)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Olivolja
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Oxbuljong
½ förp
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
Svartpeppar
Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
619 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Dela stora potatisar. Ringla över lite olivolja. Blanda med torkad timjan, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
 Skiva champinjoner och hacka bananschalottenlök. Skala och skär morötter i stavar. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor och krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
 Hetta upp lite smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan. 
 Hetta upp smör i den använda stekpannan. Fräs champinjoner och lök ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt oxbuljong, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt allt bli varmt.
Servera fläskkotletter med ugnsrostad potatis, champinjonsås, mixsallad och morotsstavar. 
Smaklig måltid!