Utan gluten
Smörstekt kolja med äggsås, broccoli och tomat
Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
Ägg
2 st
Vispgrädde
1 dl
Mjölk
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Majsstärkelse
2 tsk
Koljafilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Olivolja
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 620 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen de sista 2 minuterna.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner ägg och sjud ca 8 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
Blanda ner mjölk och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Vispa ner majsstärkelse utblandat i lika delar kallt vatten. Sjud på låg temperatur till servering.
Dela koljafilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
Skala och hacka äggen. Blanda ner äggen i såsen. Smaka av med lite salt.
Skär tomat i klyftor. Servera nystekt kolja med kokt potatis, broccoli, tomatklyftor och äggsås.
Smaklig måltid!