Smörstekt kolja med äggsås, broccoli och tomat
Utan gluten

Smörstekt kolja med äggsås, broccoli och tomat

Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Ägg
2 st
(Ägg)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Majsstärkelse
2 tsk
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Olivolja
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
620 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
44 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen de sista 2 minuterna.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner ägg och sjud ca 8 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
Blanda ner mjölk och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Vispa ner majsstärkelse utblandat i lika delar kallt vatten. Sjud på låg temperatur till servering. 
Dela koljafilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. 
Skala och hacka äggen. Blanda ner äggen i såsen. Smaka av med lite salt.
Skär tomat i klyftor. Servera nystekt kolja med kokt potatis, broccoli, tomatklyftor och äggsås.
Smaklig måltid!