Pulled chicken tortilla med redslaw
och rostad majs3.93 (114)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- olja
Kycklingfilé
300 g
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
½ påse
BBQ-sås
1 förp
Rödvinsvinäger
½ msk
Spiskummin
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Rödkål
200 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
2 tsk
Dijonsenap
1 msk
Matyoghurt
1 dl
Majs
1 förp
Olja
Spiskummin
2 krm
Salt
Tortillabröd
½ förp
Salladslök
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 620 kcal
- Fett: 14 g
- Kolhydrater: 74 g
- Protein: 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Lägg kycklingfilé i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 17 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Lägg över kycklingen på en tallrik och dra sönder den med två gafflar.
Blanda BBQ-sås, rödvinsvinäger, spiskummin, chili flakes (efter egen smak) och pressad vitlök i en kastrull. Låt bli varmt, ca 1 min. Blanda såsen med pulled chicken.
Finstrimla rödkål och lägg i en bunke. Blanda ner salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger, dijonsenap och matyoghurt.
Häll av majs. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek majs, spiskummin och lite salt ca 3 min på hög värme. Torka ur och spara pannan.
Skiva salladslök fint. Värm tortillabröd någon sekund per sida i den använda stekpannan. Fyll varma tortillabröd med pulled chicken, redslaw, rostad majs och salladslök.
Smaklig måltid!