Pulled chicken tortilla med redslaw och rostad majs

Pulled chicken tortilla med redslaw

och rostad majs
3.93 (114)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • olja
Kycklingfilé
300 g
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
½ påse
BBQ-sås
1 förp
Rödvinsvinäger
½ msk
Spiskummin
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Rödkål
200 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
2 tsk
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Majs
1 förp
Olja
Spiskummin
2 krm
Salt
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Salladslök
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 620 kcal
  • Fett: 14 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Lägg kycklingfilé i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 17 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Lägg över kycklingen på en tallrik och dra sönder den med två gafflar.
 Blanda BBQ-sås, rödvinsvinäger, spiskummin, chili flakes (efter egen smak) och pressad vitlök i en kastrull. Låt bli varmt, ca 1 min. Blanda såsen med pulled chicken.
Finstrimla rödkål och lägg i en bunke. Blanda ner salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger, dijonsenap och matyoghurt.
Häll av majs. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek majs, spiskummin och lite salt ca 3 min på hög värme. Torka ur och spara pannan.
Skiva salladslök fint. Värm tortillabröd någon sekund per sida i den använda stekpannan. Fyll varma tortillabröd med pulled chicken, redslaw, rostad majs och salladslök.
Smaklig måltid!