Salsiccia med timjanstekt äpple, picklad rödlök och potatisstomp
Utan gluten

Salsiccia med timjanstekt äpple, picklad rödlök och potatisstomp

4.02 (152)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
Rödlök
2 st
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Salsicciakorv
1 förp
(Svaveldioxid)
Olivolja
Rött äpple
2 st
Timjan
10 g
Smör
(Mjölk)
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Mospotatis
400 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
2 krm
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 572 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala, dela och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsicciakorv på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta. Vänd korven ofta. Torka ur och spara pannan.
Tärna äpplen smått. Finhacka timjan. Hetta upp rikligt med smör i den använda stekpannan och stek äpple, timjan och honung ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Häll av potatisen. Mosa potatisen grovt med en slev eller gaffel. Rör ner mjölkblandningen och salt.
Servera salsiccia med potatisstomp, timjanstekta äpplen, mixsallad och picklad rödlök.
Smaklig måltid!