Utan gluten
Salsiccia med timjanstekt äpple, picklad rödlök och potatisstomp
4.02 (152)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- olivolja
- smör
- salt
- svartpeppar
Rödlök
2 st
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Salsicciakorv
1 förp
Olivolja
Rött äpple
2 st
Timjan
10 g
Smör
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Mospotatis
400 g
Mjölk
1 dl
Smör
½ msk
Salt
2 krm
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 572 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala, dela och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsicciakorv på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta. Vänd korven ofta. Torka ur och spara pannan.
Tärna äpplen smått. Finhacka timjan. Hetta upp rikligt med smör i den använda stekpannan och stek äpple, timjan och honung ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Häll av potatisen. Mosa potatisen grovt med en slev eller gaffel. Rör ner mjölkblandningen och salt.
Servera salsiccia med potatisstomp, timjanstekta äpplen, mixsallad och picklad rödlök.
Smaklig måltid!