0,6 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Indisk linsgryta med mango chutney
och färsk koriander3.96 (370)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Torkade aprikoser
40 g
Röda linser
1 förp
Olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Chili flakes
1 krm
Grön paprika
1 st
Salt
Basmatiris
135 g
Mango chutney
1 förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 740 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 118 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka gul lök. Skala och finriv ingefära. Strimla torkade aprikoser. Häll av och skölj röda linser.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, ingefära, pressad vitlök och spiskummin ca 2 min på medelvärme. Tillsätt aprikoser, linser, konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten, grönsaksbuljong och chili flakes. Låt sjuda under lock ca 10 min.
Tärna grön paprika och blanda ner i grytan. Smaka av med lite salt.
Servera linsgryta med basmatiris, mango chutney och koriander.
Smaklig måltid!