Fish tacos med limesyrlig rödkål, mango och vitlöksyoghurt
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
Lime
1 st
Rödkål
250 g
Socker
2 tsk
Salt
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Koljafilé
300 g
Salt
½ tsk
Ströbröd
1 förp
Spiskummin
1½ tsk
Paprikapulver
1 tsk
Olivolja
1 msk
Mango
1 st
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 692 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva rödkål tunt och lägg i en bunke. Blanda ner socker, lite salt, finrivet skal och pressad saft från limen. Blanda ordentligt, gärna med händerna.
Blanda matyoghurt med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar i en skål.
Skär kolja i mindre bitar och krydda med salt. Lägg ströbröd på en tallrik och blanda med spiskummin och paprikapulver. Vänd fisken i kryddblandningen så det täcker runt om. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Skala och tärna mango. Lägg upp i en skål.
Fyll tortillabröd med fish tacos, limesyrlig rödkål, mango och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!