Linguine alla puttanesca med tonfisk och persilja
Laktosfri

Linguine alla puttanesca med tonfisk och persilja

3.84 (96)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • pastavatten
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Vitlök
2 klyfta
Kapris
½ burk
Tonfisk i olja
1 förp
(Fisk)
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Pastavatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Snacksoliver
1 förp
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
656 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. 
Finhacka gul lök, röd chili och vitlök. Häll av kapris och tonfisk. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök, chili, vitlök och kapris ca 4 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten (gärna pastavatten), socker och salt. Sjud ca 5 min. 
Tillsätt tonfisk och snacksoliver till pannan. Blanda ner avhälld linguine. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Grovhacka bladpersilja. Toppa linguine alla puttanesca med persilja. 
Smaklig måltid!