Laktosfri
Linguine alla puttanesca med tonfisk och persilja
3.84 (96)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- pastavatten
- salt
- socker
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Vitlök
2 klyfta
Kapris
½ burk
Tonfisk i olja
1 förp
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Pastavatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Snacksoliver
1 förp
Svartpeppar
Linguine
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 656 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök, röd chili och vitlök. Häll av kapris och tonfisk.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök, chili, vitlök och kapris ca 4 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten (gärna pastavatten), socker och salt. Sjud ca 5 min.
Tillsätt tonfisk och snacksoliver till pannan. Blanda ner avhälld linguine. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Toppa linguine alla puttanesca med persilja.
Smaklig måltid!