Laktosfri
Timjankryddade färsbiffar med fänkålssky
smörstekt äpple och spetskål3.94 (138)
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- svartpeppar
- mjölk
- vetemjöl
- vatten
Potatis
400 g
Smör
30 g
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Nötfärs
250 g
Torkad timjan
¾ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Bananschalottenlök
1 st
Fänkålsfrö
½ tsk
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Kinesisk soja
½ tsk
Köttbuljong
½ påse
Spetskål
1 st
Smör
Rött äpple
1 st
Salt
1 krm
Torkad salvia
¾ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 573 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Rör ihop ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner nötfärs, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar och stek på båda sidor i lite smör. Lägg över i en ugnsform och dra stekpannan från värmen (diska ej ur stekpannan, den används till fänkålsskyn). Tillaga klart biffarna i nedre delen av ugnen ca 12 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skiva bananschalottenlök. Fräs lök och fänkålsfrö i stekpannan som användes till biffarna. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner vatten, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Sjud ca 5 min. Sila bort lök och fänkålsfrö innan servering.
Skär spetskål i mindre bitar och tärna äpple. Stek spetskål i en stekpanna med lite smör ca 2 min. Tillsätt äpple och krydda allt med salt och torkad salvia. Stek ytterligare 1 min.
Häll av och krossa potatisen med en ballongvisp. Blanda ner smör i potatisen, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera timjankryddade färsbiffar med potatisstomp, fänkålssky och smörstekt spetskål och äpple.
Smaklig måltid!