Utan gluten
Soja- och smörbakad lax
med syrlig kålsallad4.13 (336)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- svartpeppar
Laxfilé
2 st
Japansk soja
½ förp
Smör
½ msk
Lime
1 st
Ingefära
½ bit
Vitkål
250 g
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
Japansk soja
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 773 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 83 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Lägg laxfilé i en liten ugnsform. Ringla över japansk soja och klicka på smör. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finhacka ingefära (ca 1 msk). Strimla vitkål tunt och lägg i en bunke. Tillsätt finrivet limeskal, pressad saft från halva limen, ingefära, chili flakes och salt. Blanda väl.
Häll matyoghurt i en liten skål. Rör ner japansk soja, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar.
Klyfta resten av limen. Servera soja- och smörbakad lax med syrlig kålsallad, sojakräm, jasminris och limeklyfta.
Smaklig måltid!