Soja- och smörbakad lax med syrlig kålsallad
Utan gluten

Soja- och smörbakad lax

med syrlig kålsallad
4.13 (336)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • svartpeppar
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Smör
½ msk
(Mjölk)
Lime
1 st
Ingefära
½ bit
Vitkål
250 g
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Japansk soja
2 tsk
(Sojabönor)
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 773 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Lägg laxfilé i en liten ugnsform. Ringla över japansk soja och klicka på smör. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finhacka ingefära (ca 1 msk). Strimla vitkål tunt och lägg i en bunke. Tillsätt finrivet limeskal, pressad saft från halva limen, ingefära, chili flakes och salt. Blanda väl.
Häll matyoghurt i en liten skål. Rör ner japansk soja, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar.
Klyfta resten av limen. Servera soja- och smörbakad lax med syrlig kålsallad, sojakräm, jasminris och limeklyfta.
Smaklig måltid!