Mulligatawny - indisk linssoppa med äpple och koriander
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Mulligatawny - indisk linssoppa med äpple och koriander

3.93 (76)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Bakpotatis
1 st
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Olja
Curry
2 tsk
Garam masala
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Röda linser
1 förp
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
2 krm
Salt
Rött äpple
1 st
Koriander
20 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
½ tsk
Chili flakes
Surdegsbaguette
1 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
756 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
130 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Värm surdegsbaguett enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
Skala och tärna bakpotatis, morot och bananschalottenlök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs potatis, lök, morot, curry och garam masala ca 3 min. Tillsätt ingefära, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 12 min under lock, tills rotsakerna är mjuka. 
Tärna rött äpple smått och hacka koriander. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, socker och lite chili flakes (valfritt).
 Mixa soppan med stavmixer. Rör ner röda linser, vitvinsvinäger och socker. Låt soppan koka upp. Smaka av med lite salt.
Servera Mulligatawny med surdegsbaguette. Toppa med äppelsallad!
Smaklig måltid!