Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Tom yam goong - Thailändsk räksoppa
med limeblad, nudlar och korianderRätten saknar betyg
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- socker
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Röd chili
½ - 1 st
Tomat
1 st
Olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Vatten
6 dl
Fisksås
1 förp
Limeblad
ca 10 st
Socker
1 tsk
Lime
1 st
Ägg
2 st
Risnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Räkor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 457 kcal
- Fett: 13 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner ägg och koka 7 min. Häll av och spola kallt.
Skiva champinjoner och klyfta gul lök. Skiva röd chili och skär tomat i grova bitar.
Hetta upp olja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs lök, chili och pressad vitlök ca ½ min. Tillsätt tomatpuré och malen ingefära, fräs ytterligare ½ min. Tillsätt vatten, fisksås, limeblad och socker. Låt soppan sjuda ca 10 min. Tillsätt champinjoner och koka 2 min. Dra kastrullen från värmen. Blanda ner tomat och smaka av med pressad limesaft.
Koka nudlar enligt angivelse på förpackningen.
Skala och halvera ägget. Grovhacka koriander och häll av räkorna. Servera nudlar, räkor och soppa i djupa tallrikar. Toppa med ägghalva och koriander.
Smaklig måltid!