Kryddiga kalkonjärpar med rostad auberginesallad och persiljedressing

Kryddiga kalkonjärpar med rostad auberginesallad

och persiljedressing
3.95 (325)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Aubergine
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Bladpersilja
20 g
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
2 tsk
Svartpeppar
Ströbröd
2 msk
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Spiskummin
1 förp
Chili flakes
2 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Kalkonfärs
300 g
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
648 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär aubergine i stora tärningar och klyfta rödlök. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min, till grönsakerna fått fin färg.
Lägg ströbröd i en skål och rör ner mjölk, salt, spiskummin, chili flakes, lite nymald svartpeppar och pressad vitlök. Blanda ner kalkonfärs och forma till 4 järpar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn järparna ca 3 min runt om, tills de fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i undre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
 Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner flytande honung och salt.
 Grovhacka persilja och lägg i en salladsskål. Blanda ner chili flakes, salt, pressad vitlök, vitvinsvinäger, olivolja och lite nymald svartpeppar. Blanda ner de rostade grönsakerna.
Servera kryddiga kalkonfärsjärpar med rostad auberginesallad, yoghurtsås och basmatiris.
Smaklig måltid!