Snabb indisk dhal med yoghurt, mango chutney och koriander
Utan gluten
Vegetariskt

Snabb indisk dhal

med yoghurt, mango chutney och koriander
3.93 (227)
Under 20 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Morot
1 st
Röda linser
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Garam masala
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Chili flakes
Basmatiris
135 g
Koriander
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mango chutney
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
715 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
110 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär gul lök och tomat i grova bitar. Slanta morot. Häll av och skölj röda linser. 
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, tomat, morot, pressad vitlök och garam masala ca 2 min, tills löken mjuknat.
Tillsätt linser, konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong till grytan. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med lite salt och chili flakes. 
Grovhacka koriander. Servera dhal med koriander, basmatiris, matyoghurt och mango chutney.
Smaklig måltid!