Utan gluten
Moussakaplåt med nötfärsragu och aubergine
3.97 (157)
Under 45 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Örtmix
½ förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Aubergine
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Kanel malen
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vatten
1 dl
Chili flakes
2 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Örtmix
½ förp
Matyoghurt
1 dl
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 518 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 45 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär aubergine i ca 2x2 cm stora bitar. Blanda med lite salt. Låt stå till punkt 4.
Skiva potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, örtmix, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min tills potatisen är klar och fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
Torka aubergine med lite hushållspapper. Hacka schalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek aubergine ca 5 min, tills den mjuknat. Lägg över på en tallrik. Tillsätt lite mer olivolja till stekpannan. Fräs nötfärs och lök ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, malen kanel och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Rör ner aubegine, vatten, chili flakes och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 8 min. Blanda ner örtmix och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Fördela nötfärsragu över den rostade potatisen direkt på plåten. Toppa med persilja och ringla över matyoghurt. Servera direkt!
Smaklig måltid!