Parmesanfrikadeller i het tomatsås med spaghetti
Laktosfri

Parmesanfrikadeller i het tomatsås

med spaghetti
4.07 (155)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • socker
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Socker
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Parmesanost
½ bit
(Mjölk)
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Spaghetti
200 g
(Vete)
Parmesanost
½ bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 789 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 96 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Lägg frikadellerna direkt i tomatsåsen varefter du rullar dem.

Finhacka gul lök och vitlök. Halvera cocktailtomater. Finriv all parmesan. Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
 Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök och vitlök ca 2 min, tills löken mjuknat. Rör ner cocktailtomater, krossade tomater, socker, chili flakes och kycklingbuljong. Låt sjuda på svag värme medan du rullar frikadellerna.
 Blanda ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar. Vänd ner blandfärs och parmesan, blanda väl. Forma färsen till ca 8 frikadeller (se tips!).
Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och sjud under lock ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Rör försiktigt om då och då. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Servera spaghetti med parmesanfrikadeller i tomatsås. Toppa med parmesan.
Smaklig måltid!