Utan gluten
Vegetariskt
Rostad potatis med stekt svamp, ägg, rödbetor och pepparrotskräm
3.82 (73)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- socker
Potatis
400 g
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Champinjoner
125 g
Smör
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ägg
2 st
Olivolja
Salt
Pepparrot
¼ st
Majonnäs
2 msk
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Rödbetor
1 förp
Krasse
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 501 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 54 g
- Protein: 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna potatis, morot och gul lök. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Skala och finriv pepparrot, lägg i en skål. Blanda med majonnäs. Smaka av med salt och socker.
Kvarta champinjoner. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek svampen ca 4 min, tills den fått fin färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg på en tallrik och spara pannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek äggen ca 2 min, gulan får gärna vara krämig. Krydda med lite salt.
Kvarta rödbetor. Klipp krasse.
Servera rostad potatis med svamp, stekt ägg, pepparrotskräm och rödbetor. Toppa med krasse.
Smaklig måltid!