Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- äggula
- pastavatten
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
½ st
Kalkonbacon
200 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Äggula
1 st
Vispgrädde
½ dl
Riven parmesan
25 g
Pastavatten
½ dl
Tomat
3 st
Bananschalottenlök
½ st
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Linguine
200 g
Riven parmesan
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 723 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys in äggvitan och använd när du ska baka eller laga omelett!
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet till steg 3.
Finhacka bananschalottenlök och strimla kalkonbacon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek bacon ca 2 min, tills det är krispigt. Tillsätt lök och pressad vitlök. Sänk värmen och stek tills löken är mjuk.
Separera äggulan från vitan. Lägg äggulan i en skål och blanda med vispgrädde, riven parmesan och det sparade pastavattnet.
Skiva tomat och bananschalottenlök. Lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Det går givetvis bra att servera tomat och lök i separata skålar.
Vänd ner äggblandningen och baconfräset i den nykokta pastan. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Servera carbonara med tomatsallad. Toppa pastan med riven parmesan!
Smaklig måltid!