Chilistekt torsk med krispig parmesanpotatis, rostad paprikasallad och aioli
Laktosfri
Utan gluten

Chilistekt torsk med krispig parmesanpotatis,

rostad paprikasallad och aioli
4.05 (447)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
Potatis
400 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Olivolja
Salt
2 krm
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Röd paprika
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
1 krm
Rödvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Olivolja
Salt
2 krm
Rökt chilikrydda
½ förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 531 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen. 
Finriv parmesanost. Lägg kokta potatisar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krossa potatisen lite lätt med potatisstöt eller liknande. Ringla olivolja över potatisen och strö över riven parmesanost och salt. Blanda ordentligt så att all ost och salt hamnar på potatisen. 
Skär röd paprika i bitar och lägg på ena sidan av plåten med potatis. Rosta allt i övre delen av ugnen tills potatisen är frasig och fått fin färg och paprikan är mjuk, ca 15 min.
 Blanda majonnäs, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.
 Lägg rostad paprika i en skål. Blanda med ruccola, olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
 Skär fisken i portionsbitar och krydda med salt och rökt chilikrydda. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida.
Servera chilistekt torsk med krispig parmesanpotatis, aioli och rostad paprikasallad.
Smaklig måltid!