Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Black bean curry
med jordnötter, mango och koriander3.91 (576)
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
- vitvinsvinäger
Mango
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Olja
Curry
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Lime
½ st
Salt
Chili flakes
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
Chili flakes
Salt
Bulgur
125 g
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 646 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och tärna mango. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök och curry ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, svarta bönor, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt limeskal och pressad limesaft till grytan. Sjud ca 2 min. Blanda ner mango. Smaka av med lite salt och chili flakes.
Lägg mixsallad i en salladsskål och blanda med lite vitvinsvinäger, chili flakes och salt.
Toppa grytan med koriander och hackade jordnötter. Servera med bulgur och sallad.
Smaklig måltid!