Utan gluten
Gulaschgryta
med yoghurtklick4.06 (293)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- socker
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Tomatpuré
1 förp
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Passerade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
½ tsk
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 696 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morötter i stavar. Ställ i glas. Finhacka gul lök. Skär röd paprika i grova bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn blandfärs, lök och pressad vitlök ca 2 min.
Tillsätt paprikabitar, paprikapulver, tomatpuré, torkad timjan, salt och chili flakes (kan uteslutas). Fräs ca 3 min.
Blanda ner kycklingbuljong, passerade tomater, vatten och socker. Låt sjuda ca 7 min.
Servera gulaschgryta med matyoghurt, morotsstavar och basmatiris.
Smaklig måltid!