Persilladebakad lax med tzatziki och bulgur
3.86 (79)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Laxfilé
2 st
Olivolja
Persillade
½ påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 ½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Mixsallad
30 g
Gurka
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 610 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 41 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Blanda gärna salladen med lite olivolja, vinäger, salt och svartpeppar!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg laxfilé i en ugnsfast form. Ringla på lite olivolja och krydda med persillade, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 9 min, tills fisken är klar.
Grovriv gurka. Pressa ur lite av vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Skär resten av gurkan i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med mixsallad (se tips!). Servera till persilladebakad lax, bulgur och tzatziki.
Smaklig måltid!