Persilladebakad lax med tzatziki och bulgur

Persilladebakad lax

med tzatziki och bulgur
3.86 (79)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Olivolja
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Mixsallad
30 g
Gurka
½ st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 610 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Blanda gärna salladen med lite olivolja, vinäger, salt och svartpeppar!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg laxfilé i en ugnsfast form. Ringla på lite olivolja och krydda med persillade, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 9 min, tills fisken är klar.
Grovriv gurka. Pressa ur lite av vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Skär resten av gurkan i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med mixsallad (se tips!). Servera till persilladebakad lax, bulgur och tzatziki.
Smaklig måltid!