Asiatisk fläskfärs med mynta och nemsås
Laktosfri
Utan gluten

Asiatisk fläskfärs med mynta

och nemsås
Nytt recept
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vitvinsvinäger
Lime
1 st
Morötter
150 g
Mynta
10 g
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
3 msk
Fisksås
1 ½ msk
(Fisk)
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Malen ingefära
1 tsk
Salt
2 krm
Jasminris
135 g
Romansallad
½ st
Mynta
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
631 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och grovriv morötter. Lägg morötter och limeskal i en skål. Blanda med pressad limesaft.
 Finhacka myntablad och röd chili. Lägg i en skål och blanda med pressad vitlök, socker, vitvinsvinäger och fisksås.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärs på hög värme ca 5 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt pressad vitlök, japansk soja, malen ingefära och salt. Fräs ytterligare ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt.
Plocka bladen från romansallad. Fyll salladsblad med jasminris, morotssallad och fläskfärs. Ringla över nemsås och toppa med mynta.
Smaklig måltid!