Laktosfri
Utan gluten
Asiatisk fläskfärs med mynta
och nemsåsNytt recept
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vitvinsvinäger
Lime
1 st
Morötter
150 g
Mynta
10 g
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
3 msk
Fisksås
1 ½ msk
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Salt
2 krm
Jasminris
135 g
Romansallad
½ st
Mynta
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 631 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och grovriv morötter. Lägg morötter och limeskal i en skål. Blanda med pressad limesaft.
Finhacka myntablad och röd chili. Lägg i en skål och blanda med pressad vitlök, socker, vitvinsvinäger och fisksås.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärs på hög värme ca 5 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt pressad vitlök, japansk soja, malen ingefära och salt. Fräs ytterligare ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt.
Plocka bladen från romansallad. Fyll salladsblad med jasminris, morotssallad och fläskfärs. Ringla över nemsås och toppa med mynta.
Smaklig måltid!