Krämig ricottapasta med broccoli, ruccola och salsiccia
3.56 (93)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sparat pastavatten
- svartpeppar
- vitlök
Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Citronskal
1 st
Penne
200 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Ricotta
½ förp
Sparat pastavatten
1 dl
Salsicciakorv
200 g
Olivolja
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 736 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Hacka schalottenlök. Strimla röd chili. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Ta av skinnet på salsiccian. Nyp sedan köttet i mindre bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek korvbitarna ca 4 min, tills det är helt genomstekt. Lägg på en tallrik och täck med lock. Spara stekpannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek broccoli ca 3 min. Tillsätt schalottenlök, röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka) och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner ricotta, citronskal och det sparade pastavattnet i stekpannan med grönsakerna.
Ta från värmen och rör ner avhälld pasta, blanda väl och smaka av med lite pressad citronsaft från halva citronen, salt och lite nymald svartpeppar. Klyfta resten av citronen.
Servera krämig ricottapasta med ruccola och citronklyfta. Toppa med salsicciasmul.
Smaklig måltid!