Mezze maniche med chorizoragu
fetaost och ruccola4 (181)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
Mezze maniche rigate
200 g
Gul lök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Röd chili
½ st
Olivolja
Chorizofärs
200 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Fetaost
50 g
Ruccola
30 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 687 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 83 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Tärna gul lök. Halvera cocktailtomater. Smula fetaost. Skiva röd chili, kärna ut chilin om du önskar mindre hetta.
Koka pastan enligt angivelse på förpackningen.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs chorizofärs ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, röd chili, gul lök och cocktailtomater. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpuré, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt pasta med chorizoragu. Lägg upp rädisor i en skål. Servera pastan toppad med smulad fetaost och ruccola.
Smaklig måltid!