Kycklinggryta med curry, äpple och picklad rödlök

Kycklinggryta med curry

äpple och picklad rödlök
3.88 (197)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • ättiksprit (12%)
  • vatten
  • olivolja
  • vetemjöl
  • salt
Rödlök
½ st
Socker
½ dl
Ättiksprit (12%)
¼ dl
Vatten
1 dl
Rödlök
½ st
Rött äpple
1 st
Morot
1 st
Olivolja
1 msk
Minutbitar
300 g
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
½ dl
Curry
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
Skiva all rödlök tunt. Tärna rött äpple. Skala och skiva morot.
Häll socker, ättiksprit och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
 Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn lök, morot och minutbitar ca 4 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, vatten, curry och smulad kycklingbuljong. Låt puttra ca 4 min, tills kycklingen är genomstekt. Ta grytan från värmen och smaka av med lite salt. Vänd ner äpple vid servering.
Servera kycklinggryta med nykokt basmatiris. Toppa med picklad rödlök.
Smaklig måltid!