Kycklinggryta med curry
äpple och picklad rödlök3.88 (197)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- ättiksprit (12%)
- vatten
- olivolja
- vetemjöl
- salt
Rödlök
½ st
Socker
½ dl
Ättiksprit (12%)
¼ dl
Vatten
1 dl
Rödlök
½ st
Rött äpple
1 st
Morot
1 st
Olivolja
1 msk
Minutbitar
300 g
Vetemjöl
1 tsk
Vispgrädde
1 dl
Vatten
½ dl
Curry
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 710 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 75 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva all rödlök tunt. Tärna rött äpple. Skala och skiva morot.
Häll socker, ättiksprit och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn lök, morot och minutbitar ca 4 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, vatten, curry och smulad kycklingbuljong. Låt puttra ca 4 min, tills kycklingen är genomstekt. Ta grytan från värmen och smaka av med lite salt. Vänd ner äpple vid servering.
Servera kycklinggryta med nykokt basmatiris. Toppa med picklad rödlök.
Smaklig måltid!